Entitat tutelar que té l'objectiu de vetllar per la protecció de les persones grans o amb disminució psíquica incapacitades legalment del Maresme i Barcelonès nord, a fi d’aconseguir el màxim de qualitat de vida per a la persona tutelada
Fundació Santa Clara
LLEGIR

CONTINGUT MULTIMÈDIA

La Fundació Tutelar Santa Clara en aquest espai inclourà documentació referent als temes d’incapacitació i tutela que puguin ser útils per a professionals i/o persones interessades. La nostra entitat és conscient de la necessitat de fer difusió tant de la nostra tasca com dels recursos i informacions existents per a les persones incapacitades.

 

TN – TV3

 

Reportatge emès durant el telenotícies vespre de TV3 del dia 20 de març del 2007 sobre la incapacitació, la tutela i la nostra entitat.

 

 

JORNADES SOBRE INCAPACITACIÓ I TUTELA 2009

 

L’octubre del 2009 vam organitzar unes Jornades per a professionals i serveis socials, per a aprofundir en tot el referent amb la incapacitació judicial, les institucions de protecció a les persones i les entitats tutelars. Uns ponents excepcionals i el magnífic recinte cedit per les “Caves Signat d’Alella” van propiciar gran èxit de la Jornada.

 

Vídeo sobre les ponències de les Jornades organitzades per la Fundació Tutelar Santa Clara. 1a part

 

 

Vídeo sobre les ponències de les Jornades organitzades per la Fundació Tutelar Santa Clara. 2a part

 

A continuació hi trobareu el programa de les Jornades. Cliqueu sobre el títol de cada ponència per descarregar-vos-la en PDF i poder accedir a tot el seu contingut.

 

PROGRAMA JORNADA:

INCAPACITACIO I TUTELA

16 d’ octubre del 2009

QÜESTIONS TÈCNIQUES SOBRE LA INCAPACITACIÓ I TUTELA:

Modera Xavier Martín, Treballador Social de la Fundació Sant Francesc d’Assís i Membre del Patronat Fundació Privada Tutelar Santa Clara.

Dr_Salvador_Altimir

Dr.Salvador Altimir, especialista en geriatria i gerontologia. Coordinador de la Unitat de Geriatria. Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Badalona.

El metge forense en el procés d’incapacitació: Anàlisi dels criteris mèdics i jurídics per valorar la procedència de la incapacitació. Contingut i elaboració de l’informe

Dr. Narcís Bardalet Vinyals, metge forense. Subdirector de l’lnstitut de Medicina Legal de Catalunya. Divisió Girona. Professor de Criminologia UDG. Diplomat en psiquiatria i psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en pediatria.

Sentencia d’incapacitació i nomenament del tutor: informes que es tenen en compte, dificultats i valoracions a l’hora de declarar el tipus i grau d’incapacitat i nomenar el tutor

Il·lm. Jutge Sr. Óscar Luis Rojas de la Viuda, Jutjat de Primera lnstància núm.7 de Mataró.

 

LES FUNDACIONS TUTELARS:

Modera Sra. Mª Antonia Meler, Treballadora Social de la Fundació Sant Francesc d’Assís i Vice Secretària Fundació Privada Tutelar Santa Clara.

AccioTutelarCatalunya-Sra.MAngelsBetriuL’acció tutelar a Catalunya

Sra. Mª Angels Betriu Cabeceran, Coordinadora de la Unitat de Gestió de Tuteles. Departament d’Acció Social i Ciutadania.

Les fundacions tutelars: funcions i responsabilitats

Sra. Dolors Vilalta Fossas, Llicenciada en Dret. Presidenta Coordinadora Tutelar. Presidenta Entitat ACPAM.

Fundació Privada Tutelar Santa Clara

Sra. Mireia Arch Cañas, Diplomada en Treball Social. Coordinadora de la Fundació

 

UNES JORNADES D’ÈXIT!

JUNY / 2013

El divendres 14 de Juny a partir de les 9h al centre cultural Can LLeonart d’Alella, la Fundació Tutelar Santa Clara celebrà la 2ª Jornada Tècnica sobre incapacitació i tutela. El nostre objectiu era arribar al major nombre de professionals possibles, donar llum i visió positiva dels temes d’incapacitació i tutela. La Jornada comptar amb la col·laboració de l’ajuntament D’Alella , de Can Lleonart, i al finalitzar l’Acte totes les caves que formen la Denominació d’Origen Alella i les caves Joan Piñol van convidar als assistents a provar els seus vins i caves. Volem agrair i felicitar els nostres ponents, patrons, professional i voluntaris que van treballar de valent perquè les Jornades fossin tot un èxit!! La resta de la informació i ponències les trobareu a l’apartat “documents d’interès” de la nostre web!

Des de la Fundació Tutelar Santa Clara animen a la gent que vulgui més informació sobre la incapacitació i la tutela i sobre el seu “Projecte de voluntariat” que no dubtin en adreçar-se a la seva seu al c/Avda. Sant Josep de Calassanç, 43, 08328 Alella (BCN) o es posin en contacte via e-mail (info@fundaciosantaclara.cat) o per telèfon al 935409242.

 

jorn2jorn5jorn3jorn1jorn4

 

 

Festa de presentació i voluntariat

14 / SETEMBRE / 2012

El divendres 14 de Setembre a partir de les 17h a la plaça de l’Ajuntament, la Fundació Tutelar Santa Clara celebrà la festa de presentació, donant a conèixer el seu “ Projecte de voluntariat”. Nombroses persones es van apropar per informar-se de la tasca que es fa des de la fundació, amb la il•lusió de participar en l’objectiu d’ajudar i recolzar a les persones més fràgils i desprotegides de la nostra societat.

La festa comptà amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Alella, de diferents comerços; Bar La Plaça, el forn la Petita Mallorquina, la bodega Marfil Alella i altres entitats del poble: Trabucaires del vi d’Alella, la colla de Gegants, Capgrossos, grallers i timbalers d’Alella, els Timbalers del Most i l’empresa “Pompas de Jabón”, tot va anar acompanyat d’un berenar i una fideuada popular que tenia com a fons musical la música de Marius Sound. En definitiva, fou tot un èxit que des de la Fundació esperem repetir l’any vinent coincidint amb el desè aniversari de la Fundació.

Des de la Fundació Tutelar Santa Clara animem a les persones que vulguin més informació sobre la incapacitació i la tutela i sobre el seu “Projecte de voluntariat” que no dubtin en visitar-nos a la nostra seu, a la nostra web o bé que es posin en contacte mitjançant el nostre email: mailto:info@fundaciosantaclara.cat

 

 

 

Xerrada – debat Incapacitació i Tutela 2014

El divendres 21 de novembre es van celebrar les jornades per a famílies, sobre temes d’incapacitació i tutela, on especialistes dels diferents àmbits relacionats amb la demència i la discapacitat van aportar llum i claredat als dubtes i inquietuds dels assistents.
En un futur intentarem repetir les jornades a diferents centres de la zona del Maresme. Agraïm la col•laboració de l’ajuntament d’ Alella i de les diferents bodegues de la DO.

 

Utilització de galetes

Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes de tercers i l'acceptació de la nostra política de privacitat. ACEPTAR

Aviso de cookies